Виявлена в Залужного прослушка була в неробочому стані, - СБУ

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з приміщень, де міг перебувати головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. «Прослушка» перебувала у неробочому стані. Про це повідомляє СБУ у неділю, 16 грудня, передають Патріоти України.

СБУ спростувала інформацію про те, що пристрій знайшли у кабінеті Залужного. Насправді так звану «прослушку» виявили у одному з приміщень, яким у майбутньому міг користуватися головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, спецслужби не виявили будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів передачі аудіозаписів. Пристрій відправлять на експертизу.

Служба безпеки відкрила провадження за ст. 359 ч.2 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України, винним загрожує до семи років тюрми.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...