Виявляється, багато хто неправильно гасить соду оцтом - поширена помилка господинь

Для багатьох рецептів кондитерських виробів використовується гашена сода. Але не завжди випічка підійматися і виходить відмінної якості. В чому причина,що навіть досвідченні господині не завжди роблять правильно - в матеріалі, передають Патріоти України.

Коли ми готуємо випічку, млинці та оладки, то намагаємося досягти максимальної пишності, ніжності та легкості готового виробу. Досягають цього у різний спосіб: додаванням дріжджів, пекарського порошку, соди.

Сода розпушує будь-який виріб у два етапи. Спочатку, коли стикається з кислим середовищем оцту, проходить хімічна реакція виділення бульбашок газу, потім, на другому етапі сода продовжує розпушувати виріб в той момент, коли він нагрівається під час випікання.

Як звичайно господині гасять соду оцтом

Більшість господинь звикла гасити соду оцтом у ложці чи склянці перед тим моментом, коли соду додають у тісто. У такому разі відбувається бурхлива реакція виділення вуглекислого газу, але цей вуглекислий газ абсолютно нічого не розпушує, тому що весь процес відбувається в ложці, поза тістом. У такому разі перший етап розпушування тіста вже втрачено, тому що кислота нейтралізує соду призначену в рецепті для розпушування виробів.

Як правильно гасити соду?

Соду гасити оцтом можна наступним чином. Соду всипати в суміш інгредієнтів тіста, поки ще не додана мука та полити оцтом. Після чого перемішати. Відбудеться реакція, вуглекислий газ, який розпушує, залишиться у тісті.

Ще кращий, стовідсотковий спосіб - додати соду до сухих інгредієнтів тіста, а оцет - до рідких. Тобто соду додати до цукру, муки та до інших сипучих продуктів, а оцет, наприклад, до яйця, кефіру, до сметани тощо. Перемішати в окремих місткостях сухі інгредієнти разом з содою та рідкі разом з оцтом. А потім їх перемішати. У цьому випадку реакція відбувається всередині тіста, і вуглекислий газ зберігається й працює.

Потрібно мати на увазі ще такий момент - якщо у складі тіста присутні в достатній кількості кислі продукти, як то сметана, кисляк, лимонний сік тощо, додатково оцет в рідкі компоненти тіста додавати не потрібно. Сода в такому тісті чудово погаситься і без оцту, а виріб вийде пишним.

Путін вже втік у бункер: Експерт розповів про відповідь США і Великобританії на ядерні загрози Кремля

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:30

Остаточне рішення щодо застосування ядерної зброї Росія буде приймати з огляду на реакцію Заходу. В інтерв'ю "Главреду" президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", експерт з питань енергетики Михайло Гончар зазначив, що якщо Чорноморський флот буде ...

Кругова порука взяла гору над совістю та обов'язком перед державою та народом: Верховний Суд відмовився звільняти свого члена з російським паспортом

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:24

Судью Касаційного господарського суду Верховного Суду Богдана Львова, який має російське громадянство, не змогли звільнити під час таємного голосування. "Львова не звільнили з посади голови КГС. Щойно Касаційний господарський суд ВС визначив свою долю,...