Виявився "слугою" окупантів: Партія "СН" хоче позбутися депутата-зрадника з Харківщини

Збори обласної організації "СН" відбудуться сьогодні, 5 листопада. Це єдине питання порядку денного. Радченка хочуть позбавити мандату за народною ініціативою, інформують Патріоти України.

Нагадаємо, Олександра Радченка затримала СБУ після деокупації Куп'янська. У своєму місті депутат райради працював на росіян під час тимчасової окупації. Зокрема, його підприємство "Куп'янський молочноконсерний комбінат" було переоформлене і постачало продукцію на окуповану Луганщину.

Під час обшуків на комбінаті знайшли російські документи і понад пів мільйона рублів. "Встановлено, що перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він "перелаштував" його роботу на користь країни-агресора після захоплення частини регіону. Для цього посадовець здійснив "перереєстрацію" акціонерного товариства у так званій "налоговой службе" окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі", — повідомили в УСБУ Харківської області.

Депутату повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, перевіряється його причетність до збору і передачі ворогу розвідувальної інформації про місця дислокації та переміщення Сил оборони.

Олександр Радченко у 2020 році був першим номером у списку кандидатів в депутати Куп'янської райради та кандидатом до облради №8 в списку партії "Слуга народу". Він безпартійний. У 2010 році обирався до Харківської обласнох ради від партії "Батьківщина", не пройшов. У 2005 році, за президента Ющенко, був призначений головою Куп'янської РДА. Очолює Куп'янський молочноконсервний комбінат з 1994 року.

Куп’янський молочноконсервний комбінат – одне з найстаріших підприємств з виготовлення згущеного молока в Україні. Завод ввели в експлуатацію у 1957 році, за проектом там могло виготовлятися до 20 мільйонів банок згущеного молока на рік. Нагадаємо, продукція заводу виходила під брендом "Заречье".

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...