​Вийде наприкінці другого терміну Зеленського? У Венедіктової оскаржили виправдувальний вирок Пашинському, вимагаючи суворого покарання

У березні Васильківський міськрайонний суд Київської області виправдав Пашинського

Офіс генпрокурора оскаржив у Київському апеляційному суді виправдувальний вирок колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі щодо нападу із застосуванням зброї на громадянина В'ячеслава Хімікуса, зазначають Патріоти України.

«Виправдувальний вирок Пашинського оскаржили у Київському апеляційному суді. Просимо скасувати вирок і відправити справу на новий судовий розгляд», – повідомили у пресслужбі ОГП.

Прокуратура наполягає на винесенні екснардепу покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у березні Васильківський міськрайонний суд Київської області виправдав Пашинського у справі про поранення Хімікуса в 2016 році.

В кінці квітня 2020 року в ДБР повідомили, що завершили досудове розслідування у справі Пашинського.

У липні Пашинському вручили обвинувальний акт та справу направили до суду.

Слідчі встановили, що 31 грудня 2016 року під час конфлікту з В’ячеславом Хімікусом нардеп застосував свій пістолет марки Glock 19 і вистрілив йому в ногу. Хімікус отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги, що призвело до інвалідності.

Пашинський після конфлікту стверджував, що потерпілий йому погрожував і йшов на нього з розбитою пляшкою. Хімікус казав, що нардеп першим дістав зброю. У жовтні 2019 року Пашинському повідомили про підозру в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...