Вийшли з підвалу з піднятими руками: Окупанти розстріляли українських військовополонених на торецькому напрямку

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом умисного вбивства трьох українських військовополонених на торецькому напрямку. Про це 3 вересня в Telegram повідомив Офіс генерального прокурора України, передають Патріоти України.

Зазначають, що один із Telegram-каналів опублікував інформацію щодо ймовірного розстрілу представниками збройних сил країни-агресора РФ українських військовослужбовців. "У повідомленні йдеться про те, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли у спину", – вказано в дописі ОГП.

Прокурори наголосили, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій, його кваліфікують як тяжкий міжнародний злочин. Зараз поширені дані перевіряють, також триває низка слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх обставин вказаної події.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України), зазначили правоохоронці.


США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...