Вихід РФ з Херсона і сигнали від КНР з Індією б'ють по Путіну, але він не здається, - Bloomberg

Дві серйозні події - рішення про виведення військ Росії з окупованого Херсона і відмова від поїздки на саміт Великої двадцятки - продемонстрували великі проблеми Володимира Путіна. У російського директора все менше варіантів дій щодо Україні, а Китай і Індія посилають сигнали про те, що не підтримують його ініціативи. Незважаючи на проблеми, глава Кремля не хоче здаватися в Україні, передають Патріоти України.

У матеріалі Bloomberg йдеться про те, що Путін за останній час зіткнувся з двома гучними невдачами. Рішення про вихід із захопленого Херсона - серйозна поразка на полі бою. А його неготовність їхати на саміт G20 демонструє зниження дипломатичного впливу Кремля.

Путіна не було на нараді глави Міноборони РФ Шойгу, оскільки Кремль не хоче, щоб диктатора Кремля асоціювали з поразками на війні проти України. "Кремль не горить бажанням асоціювати президента з поразками, які суперечать його заяві про приєднання Херсона і трьох інших українських територій "назавжди", - наголошується в статті.

Крім того, Путін у разі свого візиту на саміт Великої двадцятки зіткнувся б з жорсткою критикою з боку американського президента Джо Байдена та інших світових лідерів.

Він міг би розраховувати на дипломатичне "прикриття" з боку глави Китаю Сі Цзіньпіна або ж прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді. Однак перший застеріг Путіна від будь-якого застосування ядерної зброї, а другий дав зрозуміти, що війна Росії проти України розпалює продовольчу та енергетичну нестабільність, від якої страждають країни, що розвиваються. Журналісти підкреслили, що у Путіна все менше варіантів дій щодо України. Однак наразі немає жодних ознак, які б вказували на його готовність здатися.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...