Вихід з глухого кута: Пентагон обрав план доставки Україні танків Abrams

Начальник відділу постачання сухопутних військ США Даг Буш. Фото: Spc. Dean Johnson

Армія Сполучених Штатів визначилася, як саме Україна отримає танки M1 Abrams. Про це заявив виданню Defense News начальник відділу постачання сухопутних військ США Даг Буш.

На початку цього року Пентагон оголосив, що відправить Україні танки Abrams виробництва General Dynamics Land Systems. Пізніше представники міністерства оборони США заявили, що розглядають різні варіанти реалізації цього плану, включаючи створення нових танків або вилучення старих танків із запасів США.

Тепер начальник відділу постачання сухопутних військ Даг Буш сказав, що армія нарешті має план.

«Ми реалізуємо його. Ми просто не можемо говорити про деталі», – розповів Даг Буш.

Наприкінці минулого місяця міністерка армії Крістін Вормут заявила, що армія не зможе поставити танки в Україну протягом щонайменше кількох місяців і, можливо, це станеться не раніше кінця цього року.

«Тут потрібні тривалі терміни, але я думаю, що є варіанти швидші за два роки, менше півтора року», – сказала вона.

За словами Буша, відправлення танків в Україну – непроста процедура.

«Це не просто відправлення танка. Танк сам по собі – це не боєздатність, ви повинні відправити весь пакет», – зазначив Даг Буш.

Весь пакет включає боєприпаси, транспортні засоби для його обслуговування, паливо, навчання технічного персоналу, щоб танки можна було підтримувати у робочому стані.

«Ми повинні підготувати техніку до відправки таким чином, щоб це не вплинуло на боєздатність частин армії США і не вплинуло на постачання техніки іншим союзникам», – розповів Даг Буш.

Він додав, що Пентагон поки що не готовий оголосити терміни доставки M1 Abrams до України і, ймовірно, ніколи не оголосить «точний» графік.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...