Виховання справжніх чекістів Путіна: В одній з частин ГРУ РФ солдат гвалтували шваброю, понад 20 "посвячених"

Пам'ятник ввічливому окупанту в Бахчисараї

У Хабаровському краї Росії порушили дві кримінальні справи проти командира спецназу Головного розвідувального управління і його заступника, які в збоченій формі гвалтували солдатів строкової служби. Про це повідомляє засновник російського правозахисного проекту Gulagu.net Володимир Осечкін, зазначають Патріоти України.

Правозахисник зазначив, що отримав кілька документів службового користування російського Міністерства оборони, в яких детально виклали обставини насильства в 78-й роті спеціального призначення ГРУ.

21 вересня було порушено справу за двома статтями російського кримінального кодексу: дії сексуального характеру в розбещеній формі з використанням насильства і перевищення службових повноважень з використанням насильства. Справи порушили проти командира роти майора Олега Панова та його заступника капітана Олександра Єрушевича.

За інформацією з документа, командир роти спеціального призначення разом зі своїм заступником вимагали у рядових солдатів гроші, а в разі відмови ґвалтували їх. Події відбувалися в розташуванні бригади спецназу ГРУ недалеко від міста Уссурійська.

Уточнюється, що в листопаді 2020 року майор Панов вимагав гроші “на потреби роти” у рядового, після відмови наказав йому догола роздягнутися, потім солдат був побитий, його зв’язали і прив’язали до дерева. Після цього командир роти вдарив солдата близько 10 разів гілкою дерева по спині, ногах і сідницях. Разом з тим майор ображав рядового і погрожував прикріпити його член до дерева за допомогою будівельного степлера.

У серпні 2020 року майор погрожував згвалтувати єфрейтора і рядового дерев’яною шваброю, на яку він надів медичну рукавичку.

У січні 2021 року майор Панов зі своїм заступником Ерушевичем наказували фельдшеру ставити солдату клізму з водою, а після цього вводили солдату в анальний отвір держак від швабри з надітим на нього презервативом. При цьому капітан знімав те, що відбувається на камеру телефону.

Підкреслюється, що кримінальні справи були порушені більше року по тому після перших зафіксованих злочинів. На думку правозахисників, керівництво військової частини намагалося приховувати скоєння ганебних злочинів, проте потім солдати-строковики закінчили службу і вже на волі стали давати свідчення.

В цілому від дій Панова постраждали більше 20 людей.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...