Виклик прийнято: Есмінець США влаштував демарш поруч з морською базою Китаю

США відреагували на масштабні військові навчання Китаю навколо Тайваню, в яких задіяно флот, авіацію і ракетні війська - Пентагон відправив в регіон один есмінець. Про це повідомляє командування 7-го флоту США, передають Патріоти України.

Як випливає із заяви, есмінець USS Milius, оснащений керованими ракетами, в понеділок здійснив операцію по "свободі навігації" в Південно-Китайському морі, пройшовши поблизу островів Спратлі, які Китай вважає своєю суверенною територією.

Корабель пройшов в межах 12 миль (стандартна ширина суверенних територіальних вод біля узбережжя) біля рифу Місчіф, на якому у Китаю розташований форпост, зведений на штучному острові. Тим самим американці показали, що не вважають штучний китайський острів справжнім і не визнають 12-мильну смугу територіальних вод навколо нього.

"Ці операції демонструють, що Сполучені Штати будуть літати, плавати і діяти скрізь, де це дозволяє міжнародне право, незалежно від місця розташування надмірних морських претензій і незалежно від поточних подій", — йдеться в повідомленні.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...