"Виклик законний": У Німеччини прокоментували можливість повернення українських чоловіків для мобілізації

Німеччина продовжує підтримувати Україну в обороні, це відповідає інтересам політики безпеки країни. Але федеральний уряд не може змусити українських чоловіків, які перебувають в Німеччині, повернутись додому, щоб стати на захист країни. Про це заявив міністр юстиції в німецькому уряді Марко Бушман в інтерв’ю Welt, передають Патріоти України.

"Я розумію прагнення українського уряду призвати українських чоловіків за кордоном на військову службу. Виклик законний. Але ми не зможемо змусити нікого в Німеччині служити за кордоном", – заявив чиновник.

Також він прокоментував можливість відновлення обов’язкової військової служби для німців, зазначивши скептичне ставлення щодо цього питання.

"З конституційної точки зору існує проблема рівності. Зараз ніхто не припускає, що всі придатні до військової служби чоловіки в цьому році будуть призвані. У Міноборони, мабуть, думають про модифікований призов… Я також проти обов’язкової військової служби з іншої причини: якби ми її відновили і призвали сотні тисяч молодих людей заради справедливості, то ми б усунули їх з ринку праці. Дефіцит робочої сили вже є гальмівним фактором економіки", – додав він.

В листопаді Welt повідомляла, що у Німеччині офіційно проживає близько 190 тисяч українців призовного віку. З початку повномасштабного вторгнення в країну ЄС приїхали майже 222 тис українських чоловіків віком від 18 до 60 років.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...