"Викликає у Кремля ревнощі і настороженість": Фейгін розповів про реакцію на розмову Байдена та Зеленського

Президент США Джо Байден у телефонній розмові запросив президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Бесіда відбулася незадовго до запланованої зустрічі Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним. Російський політичний і громадський діяч Марк Фейгін розповів у програмі "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24", як цю телефонну розмову сприйняли в Росії, передають Патріоти України.

"Останні події, пов'язані з дзвінком Байдена Зеленському, були сприйняті з обережністю, тому що Байден явно перемовляється із Зеленським зокрема й щодо того, що буде обговорювати з Путіним у Женеві. Це викликає і ревнощі, і настороженість, і інші неприємні емоції. Здавалося б, вони зробили все, щоб питання вирішувалися без України. Це точно негативно сприймається. Виходить, що для Байдена важливо підтримувати контакт із Зеленським, проти чого Москва активно виступала. Тепер уже очевидно, що у зв'язку із запрошенням Зеленського в липні до Вашингтона точно основною темою зустрічі буде саме Україна. Аргумент про те, що у Путіна і Байдена будуть важливіші теми, ніж Україна, явно цією інформацією перебивається", — сказав він.

Фейгін розповів, чого побоюється Путін та чого він домагатиметьсяся від Байдена. "Прогнозувалося, що зустріч Байдена і Зеленського не може відбутися до зустрічі Байдена і Путіна. Тут логіка в тому, що за підсумками спілкування Путіна і Байдена буде сенс в цьому візиті та, можливо, цей візит ознаменується за результатами зустрічі в Женеві підписанням якихось важливих документів між Вашингтоном і Києвом. Це теж викликає настороженість — а раптом це буде документ про особливий статус Києва як військового партнера США, позаблокового партнера крім НАТО.

Я думаю, що Байден ультимативно поставить умову (Путіну - ред.), що ніякого військового вторгнення бути не може. Адже ця зустріч замислювалась як спроба зупинити військову агресію, і Путін блефував саме з цією метою — домогтися цієї зустрічі. Я думаю, що про це точно домовляться. У Москви зараз мало шансів після такої зустрічі розгорнути голоблі та сказати "ні, ми будемо вторгатися". Інше питання, що за це буде заплачено. Путін буде наполягати проти військового союзу Києва і Вашингтона, для нього це дуже важливо", — сказав він.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...