Викликає велике занепокоєння: Міністр культури розповів, що не так із Telegram

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що його турбує робота Telegram в Україні, адже комунікація з представниками месенджера повністю відсутня. Про це Ткаченко заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Є комунікація з соціальними мережами, — з Facebook, наприклад, чи з YouTube. Що мене непокоїть, наприклад, коли ми говоримо про такий месенджер, як Telegram? Що така комунікація взагалі відсутня", – каже очільник Мінкульту.

Ткаченко пропонує розпочати дискусію про те, яким чином будуть складатися відносини суспільства з Telegram, в першу чергу, щодо анонімних ТГ-каналів.

Він анонсував, що найближчим часом Мінкульт збере експертну групу з питання роботи месенджера в Україні, яка складатиметься з різних фахівців. Також до дискусії будуть залучені представники ТГ-каналів.

Telegram і ФСБ

Раніше Олександр Ткаченко заявляв, що підтвердження чуток про зв'язок Телеграму з російськими спецслужбами, у влади немає.

Водночас херсонський журналіст Ігор Бондаренко, який потрапив в полон у Херсоні, після звільнення розповідав, що Телеграм контролюють російські спецслужби. За його словами, ФСБівці принесли на допит переписку журналіста, яку він видалив ще за пів року до того.

У січні минулого року у Німеччині планували заборонити месенджер Telegram через неодноразове поширення антивакцинаторських настроїв на платформі.

Джерело: НВ

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...