Викликає занепокоєння: Зеленський і Меркель терміново поговорили про Донбас

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 лютого, провів телефонну розмову з федеральною канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Подробиці переговорів повідомляє прес-служба Офісу глави держави, передають Патріоти України.

Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 в Парижі. Глава української держави поінформував співрозмовницю про ситуацію з безпекою на Донбасі. Канцлерка в свою чергу висловила стурбованість у зв'язку з недотриманням із боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню.

Співрозмовники обговорили питання визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення в Донбасі, а також висловили надію на досягнення прогресу в цьому напрямку на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську.

Президент України вкотре наголосив на необхідності забезпечення безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, до утримуваних осіб на непідконтрольній території України.

Під час розмови також йшлося про необхідність продовження персональних санкцій ЄС проти колишніх високопоставлених чиновників України, які підозрюються в зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану.

Демократи в палаті Представників відреагували на істерики трампістки Грін щодо голосування за відставку спікера Джонсона

понеділок, 29 квітень 2024, 9:05

Жорстку критику спікера з боку трампістів в Конгресі спричинили винесення на голосування законопроекту про фінансування для України. Демократи в Палаті представників США не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка...

У окупантів будуть великі проблеми: ATACMS створить значне навантаження на російські підрозділи ППО, - The Telegraph

понеділок, 29 квітень 2024, 8:56

Надані Україні американські далекобійні ракети ATACMS є складними цілями для перехоплення через високу швидкість польоту, пише The Telegraph, передають Патріоти України. ATACMS, за оцінкою The Telegraph, "не є панацеєю", але створять "значне навантаже...