"Виконайте ті домовленості, яких я досяг під час останнього саміту": Порошенко звернувся з порадою до Зеленського напередодні саміту ЄС у Києві

Послідовність та наполегливість мають стати ключем подальшого успіху України у зовнішній політиці. Не можна кидати на пів шляху виграшні стратегії, треба дотискати там, де є прогрес і перспектива.
Порошенко закликає Зеленського не перетворити саміт з ЄС у протокольний захід
Саміт Україна-ЄС, який відбудеться 8 липня в Києві, не повинен стати «втраченим часом» і перетворитися в протокольну формальність. Його результатом має стати поглиблення інтеграції та двостороннього співробітництва між нашою державою та Євросоюзом. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п'ятий президент України Петро Порошенко під час виступу перед прихильниками в Києві, зазначають Патріоти України.

«Спираючись на п'ятирічний досвід зближення з Євросоюзом, післязавтра ми очікуємо найважливіших рішень від саміту Україна-ЄС. Не витрачайте час - це звернення і до президента Зеленського, і до наших європейських партнерів. Дивіться поза горизонт, думайте стратегічно. Якщо зараз Україна ще не готова подавати заявку, то ми зробимо це в 2023 році. А поки виконайте ті домовленості, яких я досяг під час останнього саміту», - закликав Петро Порошенко.

Петро Порошенко нагадав, що під час своєї президентської каденції разом з європейськими партнерами прийняв стратегію зміцнення двостороннього співробітництва, яка включає в себе введення чотирьох союзів з ЄС - енергетичного, цифрового, митного і шенгенського. Домовленості щодо цих союзів вже діють, тепер необхідно проявити політичну волю для їх систематичного застосування.

«Давайте робити енергетичний союз з Європою, і тоді газ буде купуватися на кордоні України. Давайте дигітальний союз - це унікальний цифровий менеджмент, і щодо безвізу наші люди, які будуть їздити в Європу, не платитимуть за роумінг - це буде чесно. Давайте робити митний союз - і не буде потрібен так званий митний або товарний безвіз: коли відправляєш продукти українських виробництв - не потрібно митне оформлення, все зроблено. Давайте робити шенгенський союз - у нас зараз вже є безвіз, але в українському взагалі не треба паспорта перевіряти. Чому? Адже ми європейці - і це реально зробити», - запропонував лідер партії Петро Порошенко.

Він підкреслив, що Україна буде рішуче відстоювати національні інтереси на міжнародній арені. Тому треба ставити перед собою стратегічні завдання, навіть якщо вони поки здаються неможливими.

«Треба ставити амбітні завдання, навіть якщо хтось не вірить. Так, як вони не вірили в безвіз, Томос, Угоду про асоціацію. Ми знаємо, як це робити, ми це продемонстрували, ваша підтримка допоможе це реалізувати. І тоді саміт 8 липня буде проривним, а не просто подією для галочки для того, щоб зробити спільне фото», - зазначив Порошенко.

«Європейська Солідарність» і я особисто в новому парламенті на міжнародному рівні готові підтримувати будь-які кроки будь-якої політичної сили, яка сприяє європейській і євроатлантичній інтеграції - сприяє вступу в ЄС і НАТО. Ми готові підтримувати кроки нового президента в цьому напрямку, якщо вони відповідають європейській і євроатлантичній стратегії. Зміцнюють, а не розколюють, як зараз, міжнародну коаліцію на підтримку України. Тому смертельно небезпечно повернутися в ситуацію 2014 року, коли Україна опинилася сам на сам проти агресора», - зазначив Петро Порошенко.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...