"Виконаю усе, що обіцяв": Зеленський відповів на питання про "друге" президентство (відео)

Коли Зеленський лише прийшов до влади, то говорив лише про одну каденцію. Втім, згодом заявив, що сумнівається, що цього часу йому вистачить, аби виконати свої обіцянки.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що виконає всі обіцянки протягом одного терміну. Про це глава держави відповів у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

Журналісти поцікавилися у Зеленського, чи дотримається він обіцянки не йти на другий термін, про що заявляв під час свого обрання у 2019 році. Той підійшов здалека – Зеленському здалося, що медіа не дуже зацікавлені у відповіді на це запитання.

Журналіст: А про другий термін? Я вас запитував.

Зеленський: Це вирішує народ України.

Ж.: Але ж ви балотуєтеся…

З.: Я нікуди не балотуюся. Я краще виконаю все, що обіцяв у своєму одному терміні та поїду відпочивати.

У 2019 році під час передвиборчих дебатів зі своїм головним суперником й п’ятим президентом Петром Порошенком з трибуни НСК "Олімпійський" Володимир Зеленський пообіцяв іти тільки на один термін: "Щодо питання про другий термін. Я казав, що йду на один термін. За 5 років в Україні буде інший президент".

Відтоді думка про друге балотування у Зеленського та його команди постійно змінюється. Вже у травні 2020 року у розмові з журналістами президент заявив, що йому не вистачить однієї каденції, аби виконати всі обіцянки. Тоді як у липні 2021-го він відповів, що про це "ще рано говорити".

У березні 2021 року стало відомо, що політична фракція Зеленського "Слуга народу" проситиме свого лідера брати участь на наступних президентських виборах.

Згідно з останніми соціологічними опитування, понад 30% українців погодилися б віддати голос за Зеленського, якому довіряють 50% і не довіряють 48% респондентів. Водночас у липні 48% українців відповіли, що негативно поставилися б до балотування Зеленського на другий термін.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...