Виконати важко: Військовий експерт озвучив три умови, які дадуть росіянам можливість атакувати Одесу (відео)

Російські окупанти не відмовилися від намірів захопити Одещину, відкривши таким чином собі шлях до Придністров'я та перекривши Україні доступ до моря. Але наразі реалізувати їх практично неможливо. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, для успішного наступу на Одесу та область російським військам необхідно виконати 3 умови:

  • мати можливість висадити десант в Одеській області за допомогою великих десантних кораблів;
  • контролювати повітряний простір в Одеській області;
  • контролювати сухопутну частину Одеської області для підтримки десантування в Одесі.

"Жодну з цих умов вони наразі не можуть виконати. Десантні кораблі не наблизяться до берегів через протикорабельні комплекси "Гарпун" та "Нептун". Авіація не ризикне підлетіти, бо там дуже добре працює ППО. А щоб добратися до Одеси сушею, окупантам потрібно якимсь чином окупувати Миколаївську область та Миколаїв, зайти в Одеську та просунутися до міста хоча б на відстань артилерійських ударів. В окупантів зараз немає таких можливостей", - наголошує Коваленко.

Разом з тим, на Одещині досі існує ризик ракетних ударів. "Загроза для Одеси та області – це ракетні обстріли з боку чорноморського флоту та авіації. Також є вірогідність диверсійної діяльності з боку придністров'я. Але не більше цього", – зазначив Коваленко.

Він також підкреслив, що зараз в росіян складна ситуація з кількістю особового складу на тимчасово окупованих територіях півдня України. Їм навіть довелося перекинути деякі підрозділи із Запорізької області на захист Херсонської. За таких умов ні про який наступ рашистів на Одесу не можна говорити.

Джерело: 24 канал

"Кадри" шукають через інтернет: Кремль готує диверсії у ЄС і готовий жертвувати агентурою, - Bloomberg

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:43

Російська військова розвідка значно наростила свою активність у країнах Європи та готує диверсії. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на анонімні джерела серед чиновників Європи. У повідомленні вказується, що Росія через Інтернет наймає молодих ...

"Питання лише в тому...": Мусієнко дав прогноз, що може змінитися на фронті, поки Україна чекає на допомогу

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:22

Ворог може досягати певних успіхів на полі бою, поки Україна очікує постачання озброєння від США. Про це в ефірі "КИЇВ24" розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Зараз дуже важливо, крім того, що тримати позиції, це ...