Виконав роль "м'ясорубки": У Бахмуті почалася і закінчилась історія ПВК "Вагнер" як військової сили, - Дикий

Екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий заявив, що Бахмут виконав роль "м’ясорубки" для нелегальної російської ПВК "Вагнер", передають Патріоти України.

"Орки вже за Бахмут заплатили величезну ціну. Тобто роль "м'ясорубки", вибачте за грубість, але він вже зіграв. У ній перемелена величезна кількість росіян. Фактично тут почалася і тут закінчилася вся історія ПВК Вагнер, як військової сили", — сказав Дикий в ефірі Radio NV.

Він додав, що що б не сталося далі з Бахмутом "ПВК Вагнера вже, як окремої військової сили, просто більше не буде" – ЗСУ доведеться мати справу лише з російською регулярною армією.

ПВК Вагнера не здатні самостійно забезпечувати наступальну роботу в районі Бахмута і змушені просити про підтримку російської регулярної армії, повідомив 29 березня речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

28 березня журналіст The New York Times Крістіан Тріберт повідомив, що на кладовищі вагнерівців у Краснодарському краї РФ з січня з’явлися сотні нових могил.

Керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський заявляв, що ватажок ПВК Вагнер Євгеній Пригожин щодня втрачає в Україні 500−800 своїх бойовиків і "вже постало питання з похованням".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...