Виконавицею найняли громадянку України: Міністра аграрної політики хотіли вбити (відео)

Роман Лещенко. Фото: Латіфундист.

На міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка було скоєно замах. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу 18 листопада, передають Патріоти України.

За словами Монастирського, замах на Лещенка готувала група осіб, яким завадили правоохоронці. Поліціянти затримали підозрюваних і помістили їх до СІЗО. Глава МВС зазначив, що були два замовники – громадянин США і громадянка України, виконавицею була громадянка України.

Поліція перевіряла інформацію про те, що українка і американець готували замах на вбивство людини, яка була колектором і вимагала кошти. Цей злочин було розкрито і згодом з’ясувалося, що ці ж люди планували замах на Лещенка.

Глава Нацполіції Ігор Клименко розповів, що всім підозрюваним оголошено підозру за 4 статтями Кримінального Кодексу: “Викрадення”, “Вимагання”, “Нанесення важких тілесних ушкоджень” і “Замах на вбивство”. На питання про те, який був мотив злочину, Клименко відповів, що в першу чергу справа була в грошах.

“Найбільший цинізм у тому, що громадянин США виїжджав через тиждень-півтора додому, на святкування різдвяних свят, і хотів якраз закінчити всі справи (до того моменту), коли буде вже в літаку”, – сказав Клименко.

За словами Монастирського, правоохоронці інсценували вбивство, і відправили замовникам відео і фото. Замовники приїхали в будинок, щоб переконатися у виконанні замовлення.

Клименко додав, що слідство встановило, що спочатку йшлося про 20 тисяч доларів у якості завдатку кілеру. При цьому також діяла умова, що виконавець міг зайти в будинок Лещенка і все майно, яке він хотів забрати, на 50% належало б йому, а на 50% – американцеві.

На питання про те, що пов’язує Лещенка і громадянина США, сам міністр аграрної політики відповів, що це ніяк не стосується його політичної діяльності і пов’язано з цивільно-правовою суперечкою. Він підкреслив, що не мав жодних зв’язків з американцем і не спілкувався з ним.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...