"Виконувати завдання "до червоної дати" не потрібно": Стало відомо, як відбуватиметься контрнаступ ЗСУ на півдні

Знищуючи угруповання росіян на півдні, Україна щодня наближає перемогу. Сьогодні головне - не зайняти ще один кілометр, як роблять росіяни, а знищити всю російську армію. Адже чим більше буде знищено російської армії, тим менше сил залишиться у Кремля. Про це в інтерв’ю ТСН.ua заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"Оскільки Росія туди підкинула зараз дровець, то ми не гонимося за часом. Насправді тут не можна гнатися за часом. Головне при підготовці операції – це виконання умов: концентрація сил, співвідношення сил. Не треба тут виконувати завдання "до якогось там числа" чи дати червоної, синьої або якоїсь іншої", - сказав Самусь.

Він наголосив, що Україна має орієнтуватись на результат, а не на терміни. "Росіяни збільшили своє угруповання на півдні – окей. Тобто треба трошки більше часу, щоб перемолоти це артилерією, щоб знищити "Хімарсами" їхню логістику, боєкомплекти, командні пункти і протиповітряну оборону. І при цьому здійснювати контрнаступальні заходи", - зазначив експерт.

Самусь наголосив, що знищуючи угруповання росіян, українська армія щоразу наближає перемогу. "Оскільки головне насправді – не зайняти ще один кілометр, як намагаються росіяни, а знищити російську армію. Чим більше буде знищено російської армії, тим менше у них залишиться сил потім їх перекидати на інший напрямок і намагатися ламати оборону на Донбасі, на Харківщині чи на півночі нашої країни. Тому на полі бою у них зараз ситуація дійсно дуже і дуже погана", - сказав Самусь.

Нагадаємо, росіяни останніми тижнями стягують свої сили на південь, жертвуючи при цьому широким наступом на сході. Зараз у Херсонській та Запорізькій областях вже зосереджено близько 30 батальйонних тактичних груп (БТГр), що становить близько 22 тисяч осіб.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...