Викорінювати посіяну Лавровим неправду: Кулеба вирушить у турне Африкою

Московія переконує держави Чорного континенту, котрі живуть українським зерном, що у тому, що вона палить наші поля і блокує вивіз збіжжя, винні Україна і Захід, як і у вірогідному зриві зернової угоди.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба готує візити до країн Африки у рамках активізації відносин України із цим континентом. Про це у четвер, 28 липня, він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

Буде від чотирьох до п'яти країн. Я дуже ретельно готуюся. Це будуть виключно країни Субсахарської Африки, тобто не країни північної Африки, арабські, а ми поїдемо до центральної Африки", - сказав Кулеба.

За його словами, зовнішня політика України більшу частину уваги приділяє Європейській та Євроатлантичній проблематиці, але насправді інтереси України "перебувають у всьому світі - і в Азії, і в Африці, і в Латинській Америці".

При цьому глава МЗС України зазначив, що щойно почала просочуватися інформація про підготовку турне, "як одразу в цей регіон вирушив пан Лавров, глава МЗС Росії, намагаючись скористатися моментом, щоб зміцнити позиції Росії в цьому регіоні".

"Вони розуміють, що ми будемо ефективні на цьому напрямі. Вже почали протидіяти нашим зусиллям. Але нас це не стримує. Ми своїх цілей обов'язково досягнемо", - заявив Кулеба.

За словами міністра, позиції України в Африці були значно втрачені за попередні десятиліття.

Кулеба зазначив, що наша держава серйозно взялася за цей напрямок: призначено спеціального представника України з Близького Сходу та Африки, президент проводить телефонні розмови з африканськими лідерами, а також готується перше турне глави МЗС на континент.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що поїздка міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова до Африки є квінтесенцією російського садизму.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...