Використовують спецтехніку: ЗСУ розміновують територій перед початком контрнаступу, - The Washington Post

Українські сапери вже кілька тижнів проводять роботу з розмінування територій перед можливим початком контрнаступу. Про це інформує видання The Washington Post з посиланням на українських військових, передають Патріоти України.

"Як і Росія, Україна встановила тисячі мін уздовж своєї лінії фронту. І щоб просунутися на окуповану територію, її військам тепер потрібно пройти через ці лінії, не сповістивши про це росіян, які помітять, якщо заїде важка техніка або пролунають вибухи. Це означає, що сапери повинні виходити в поля і непомітно знімати міни. Вони роблять це вручну. Вночі", - йдеться повідомлення.

Командир інженерного підрозділу 1-ї танкової бригади з позивним "Клімат" розповів журналістам, що роботи продовжуються вже кілька тижнів, але точні місця розмінування оголошуватись не будуть.

Він заявив, що на кожній розмінованій ділянці встановлюють спеціальні шляхи, які навіть можуть вказувати шлях у бік ворога.

Під час робіт з розмінування українські сапери використовують спеціальну техніку на базі відомого німецького бойового танка Leopard 2, а також радянські машини УР-77 "Метеорит".

Крім того, за інформацією журналістів видання, українські сапери отримали від західних партнерів кілька сучасних інженерних танків, які можуть переорювати мінні поля.

Полковник Управління інженерних військ ЗСУ Сергій Матвійчук заявив, що українці хотіли б отримати для розмінування штурмову машину M1150 на основі M1 Abrams, але наразі партнери не передавали такої техніки. Він додав, що нараз ЗСУ не вистачає інженерних танків та інших подібних інструментів.

Також українські військові назвали схему, за якою росіяни встановлюють міни — одна лінія протитанкових мін, лінія протипіхотних мін разом з мінами-пастками, а потім ще одна лінія протитанкових мін.

Сапери кажуть, що протитанкові міни знаходять за допомогою дронів, а от протипіхотні виявити набагато складніше.

Полковник Матвійчук каже, що загарбники встановили доволі потужну систему інженерних загороджень, яка направлена на перешкоджання мобільності наступаючих військ.

Видання пише, що українцям треба пробити ці укріплення, щоб звільнити свої території від загарбників. Для цього ЗСУ потрібна спеціальна підготовка та обладнання, а також ретельна розвідка, щоб знайти слабкі місця в обороні окупантів.

Також WP пише, що наступ українських сил буде важчим, аніж торік восени, бо росіяни навчились на власних помилках та готуються краще. Видання зазначає, що, ймовірно, це і є основною причиною, чому контрнаступ затягується.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...