Використовувала російські "джерела": Співробітницю посольства Естонії звільнили за дослідження "Зростання націоналізму в Україні"

Міністерство закордонних справ Естонії звільнило співробітницю посольства країни в Туреччині через її наукову роботу про націоналізм в Україні, що підтримувала проросійські погляди. Про це пише Postimees, передають Патріоти України.

Йдеться про Марію Саранцеву, яка працювала секретарем візової секції в посольстві Естонії в Анкарі. У березні цього року вона представила свою наукову роботу в Університеті Хаджі Байрама Велі, а у травні університет її затвердив.

Як пише видання, стаття Саранцевої "Зростання націоналізму в Україні: психоаналітичний підхід Еріха Фромма" була опублікована в науковому журналі Journal of Crises and Political Research, який виходить двічі на рік.

"У своїй роботі, яка ґрунтується переважно на російських джерелах, Саранцева стверджує, що коріння українського націоналізму лежать у травмі, спричиненій розпадом Радянського Союзу", - йдеться у матеріалі.

Крім того, у роботі Саранцева називала Революцію Гідності 2013-2014 років в Україні "держпереворотом", проводила паралелі між сучасною Україною і нацистською Німеччиною, а також називала російське вторгнення на Донеччину та Луганщину у 2014 році "відділенням Луганської та Донецької республік".

Через цю наукову роботу МЗС Естонії звільнило співробітницю посольства, оскільки не бачило можливості продовжувати співпрацю з авторкою дослідження, сповненого кремлівськими наративами.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...