Використовували фірми-прокладки: На Житомирщині концерн працював з російським ВПК (фото)

Правоохоронці затримали двох топменеджерів концерну з Житомирської області, який постачав системи загородження підприємствам оборонно-промислового комплексу Росії. Про це повідомило ДБР у середу, 17 січня, передають Патріоти України.

Вказано, що до початку повномасштабної війни концерн належав підприємцю, який за кілька днів до початку вторгнення виїхав з України. А пізніше переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати з РФ.

"Нові власники концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб третьої сторони. Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до росії декілька партій відповідної продукції на понад $1,5 млн", – йдеться у повідомленні.

Було проведено обшуки в приміщеннях концерну і місцях проживання його топменеджерів. Слідчі вилучили речі та документи, які свідчать про проведення операційної діяльності підприємств концерну на території України та РФ.

"Наразі затримано двох топменеджерів концерну, яким було оголошено про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України", - інформують у ДБР.

Відомо, що щонайменше ще троє учасників групи, зокрема її організатор, перебувають за межами України – їм буде повідомлено про підозру заочно. Наразі вирішується питання арешту майна підприємств і передання його АРМА.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...