Викрала ФСБ? Кримськотатарський активіст зник під час перетину адмінкордону (фото)

Житель Сімферополя, кримськотатарський активіст Раїм Айвазов зник уночі під час перетину адміністративного кордону окупованого півострова з материковою Україною. Востаннє він виходив на зв’язок з дружиною о третій годині ночі. Про це 17 квітня у Facebook заявило громадське об'єднання "Кримська солідарність", повідомляють Патріоти України.

«За словами дружини зниклого, останнє смс-повідомлення вона отримала від чоловіка вночі. У ньому він повідомив, що його затримали і не пропускають далі, оскільки очікують приїзду «людини для бесіди». На даний момент телефон «поза зоною», – сказано в повідомленні.

У прикордонному управлінні ФСБ Росії в Криму відмовилися надавати будь-яку інформацію про Раїма Айвазова. Родина звернулася до поліції та прокуратури із заявою про викрадення. За повідомленням «Кримської солідарності», Раїм Айвазов займався організацією передач до Ростова-на-Дону заарештованим у Криму кримськотатарським активістам.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки викрадення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в кримському управлінні Слідчого комітету Росії стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає». За даними активістів, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 жителі Криму, 15 із них досі вважаються зниклими безвісти.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...