"Викрала" Семена Івановича: У Донецьку на марші "Безсмертного полку" Тетяна Монтян пронесла портрет діда-фронтовика Зеленського (відео)

У непідконтрольному Донецьку на присвяченій Дню Перемоги ході "Безсмертного полку" український адвокат і блогер Тетяна Монтян пронесла портрет дідуся-ветерана президента України Володимира Зеленського, повідомляють Патріоти України.

Семен Іванович Зеленський - рідний дід українського президента "опинився" в Донецьку. Тетяна Монтян вважає, що героїчний дід Володимира Зеленського нібито гідний того, щоб бути в строю фронтовиків, які боролися з фашизмом.

Згідно з даними історичного сайту-архіву "Пам'ять народу", Семен Іванович Зеленський народився в Кривому Розі в 1924 році. Під час Великої Вітчизняної війни він був командиром мінометного взводу, а потім командиром стрілецької роти 174-го полку 57-ї гвардійської стрілецької дивізії. У 1944 році він отримав два ордени Червоної Зірки. Війну закінчив у званні гвардії лейтенанта.

У документальному описі його військового шляху йдеться, що Зеленський Семен Іванович в боях з 23 січня по 9 лютого 1944 року зі своїм мінним взводом придушив вогонь мінбатареї, двох станкових кулеметів і трьох ручних кулеметів нацистів. А 1 лютого за селом Олександрівка знищив до 15 німецьких солдатів і офіцерів. Також він відбив 4 атаки і захопив трофейний склад.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...