Виламало тім’яну кістку, тіло прошило осколками: У Дніпрі рятують важкопораненого під Бахмутом воїна

Фахівці Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова борються за життя 35-річного українського воїна, який отримав важкі поранення в боях під Бахмутом. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник клініки Сергій Риженко, передають Патріоти України.

– Андрій, 35 років, отримав осколкове поранення в районі Бахмута. Друг, який був поруч, розповів, що рідних і близьких у нього немає, є тільки Україна, – повідомив Риженко.

За його словами, у молодої людини осколками снаряда прошило все тіло. Виламало ліву тім’яну кістку, оголивши сіру речовину мозку. Переломи кісток ніг.

Сергій Риженко також повідомив, що Андрія, які вже не подавав ознак життя і ледь дихав, в клініку доставили Лікарі без кордонів. Воїна взяли відразу в реанімаційний зал.

– Всі рани були інфіковані, пов’язки із запахом гнійного вмісту. Успішні реанімаційні заходи, операції надали шанс. Руки досвідчених хірургів і медсестер плюс хороші ліки зробили свою справу, – пишел керівник клініки.

За його словами, у бійця вже з’явилися ознаки життя: рух в руках і ногах, моргання очей, бажання щось запитати. Як зазначив Риженко, найближчою людиною для пораненого стала медсестра Євгенія Гриценко, яка завжди поруч.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...