Вилетів з аеропорту Орша: Лукашенко несподівано відправився до Путіна

22 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано вилетів до президента РФ Володимира Путіна. Його літак приземлився на військовий аеродром "Хотілово" у Тверській області, звідки може вирушити до резиденції Путіна на Валдаї. Про це свідчать дані карти польоту, пише популярний білоруський блогер Антон Мотолько в Telegram, передають Патріоти України.

"За нашими даними, сьогодні о 17:17 урядовий Boeing 737-800 з реєстраційним номером EW-001PA вилетів з аеропорту Орша і попрямував у бік РФ", - зазначає він.

Передбачалося, що літак попрямує у бік Санкт-Петербурга, де за інформацією російського порталу "Октагон. Північний Захід", на суботу, 25 червня, запланована зустріч Лукашенка з Путіним. Проте, коли судно увійшло у російський повітряний простір, почало знижуватися і приземлилося на військовий аеродром "Хотілово".

Блогер зазначає, що на цьому аеродромі дислокується 790-й винищувальний авіаційний полк ордена Кутузова, який має на озброєнні літаки МіГ-31 (дві ескадрильї), одну ескадрилью на Су-27, окрім того, там дислокується 844-й окремий батальйон зв'язку і радіотехнічного забезпечення.

"З 2007 року "Хотілово" є аеродромом спільного базування, де крім військової авіації, базується і цивільний спеціальний літний загін "Росія". Крім того, цей аеродром використовується Путіним та його гостями при прямуванні до резиденції "Довгі Бороди" на Валдаї", - зауважує він.

Відтак, Лукашенко може вирушити до резиденції президента РФ на Валдаї. Блогер додає, що 20 червня на аеродром "Хотілово" літав і цивільний борт перевізника "Белавіа".

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...