Вимагає використати ядерну зброю: Кадиров "завив" через провали РФ у Лимані та вже визначився із "винуватцем"

Глава Чечні Рамзан Кадиров емоційно відреагував на провали армії РФ в Лимані. Як відомо, окупанти опинилися в оточенні, їх становище вкрай погане. Через це Кадиров ледь не "завив" і вимагає використати ядерну зброю. У своєму Telegram він "викотив" цілий пост про провал в Лимані, інформацію про це Кадиров назвав "гіркою і образливою" правдою, передають Патріоти України.

Звичайно ж, глава Чечні одразу ж знайшов винних. На його думку, відповідальність за провал в Лимані лежить на плечах генерал-полковника Олександра Лапіна, якому приписують "героїчне взяття" Лисичанська.

"Обороною цієї ділянки керував командувач центральним військовим округом генерал-полковник Олександр Лапін. Той самий Лапін, який отримав зірку Героя Росії за взяття Лисичанська, хоча де-факто його там і поруч не було. Лапіну віддали в підпорядкування і війська Західного військового округу.",- написав Кадиров.

За його словами, Лапін виставив на рубежах Лиманського напрямку мобілізованих чоловіків з так званої "ЛНР". Ці "мобики" стояли без зв'язку і їм не підвозили боєприпаси. Сам же Кадиров, як він стверджує, знав про цю ситуацію ще два тижні тому. Звичайно ж, він спробував "сповістити про небезпеку" Герасимова - начальника Генштабу РФ. Але Кадирова проігнорували. Герасимов сказав, що він не сумнівається в "таланті" Лапіна.

"Через тиждень Лапін переносить свій штаб в Старобільськ, за сотню кілометрів від своїх підлеглих, а сам відсиджується в Луганську. Як можна оперативно управляти підрозділами, перебуваючи в 150 км від них? Через відсутність елементарної військової логістики сьогодні ми залишили кілька населених пунктів і велику ділянку території. Прикро не те, що Лапін нездара. А те, що його покривають нагорі керівники в Генштабі. Будь моя воля, я б розжалував Лапіна до рядового, позбавив би нагород і з автоматом в руках відправив би на передову змивати кров'ю свою ганьбу", - вибухнув Кадиров.

Потім він почав міркувати про те, що командирами варто призначати людей з твердим характером. Крім цього, Кадиров вирішив відзначити, що в армії не повинно бути місця для кумівства. Провал рашистів в Лимані настільки обурив главу Чечні, що він почав "істерити", а також вимагати використання "ядерки".

"Нам не вистачило Ізюма?... Досі обстрілюється Донецьк... Я не знаю, що доповідає МО РФ Верховному Головнокомандувачу, але на мою особисту думку, треба приймати більш кардинальні заходи, аж до оголошення воєнного стану на прикордонних територіях і використання малопотужного ядерного озброєння. Не потрібно кожне рішення приймати з оглядкою на Західно-Американське співтовариство - воно і так сказало і зробило багато проти нас. Вчора парад в Ізюмі, сьогодні прапор в Лимані, а завтра що? Все було б добре, якби не так погано", - додав Кадиров.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...