"Вимагаю, щоб пані Ірина спростувала свої слова": Ексглава Генштабу звинуватив Венедіктову в брехні

Голова Генштабу ЗСУ у 2014-2019 роках Віктор Муженко заявив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова озвучила інформацію, яка не відповідає дійсності щодо його допитів у Офісі генерального прокурора. Про це колишній голова генштабу Віктор Муженко написав у Facebook, передають Патріоти України.

Генерал Муженко процитував слова Венедіктової, яка заявила в ток-шоу щодо Іловайської трагедії, що він нібито вже пів року не приходить на допити, хоча «сказав, що повернеться». «Я жодного разу не переривав допити до їх завершення, не був повідомлений, що мене чекають на допит, і не казав, що «повернусь», оскільки завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству у встановлені істини задля об’єктивного розслідуванню подій, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України», – написав Муженко.

Ексглава Генштабу вимагає, щоб генпрокурорка спростувала свої слова. «Висловлюю також щире сподівання, що честь, гідність в Україні, репутація офіцера Збройних Сил України мають конституційні гарантії визнаватись найвищою цінністю, а пані Ірина виправить цю прикру помилку у той самий спосіб», – написав генерал ЗСУ.

«Чекаю на гідний вчинок генерального прокурора, в порядності якої, наразі, не маю підстав висловлювати сумнів», – додав він.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...