Вимагають обмежити імпорт сільгосппродукції: Фермери у Франції засипають міста перегноєм та погрожують заблокувати Париж

У Франції продовжуються протести фермерів, які почалися ще з минулого четверга. Вони вимагають від уряду посилити підтримку сільського господарства та обмежити імпорт сільгосппродукції, повідомляють Патріоти України.

На відео з вулиць французьких міст видно, як протестувальники перекривають дороги, поливають машини силовиків фекаліями та брудом, розкидають перегній по вулицях, а також спалюють фури з імпортними продуктами.

Фермери зокрема вимагають спрощення адміністративних процедур і виступають проти зростання цін на дизпаливо для тракторів, а також нових заборон на використання пестицидів.

Прем’єр-міністр Габріель Аттал у п’ятницю спробував розрядити гнів фермерів, пообіцявши скасувати план щодо підвищення податків на сільськогосподарське паливо та накласти великі штрафи на компанії, які не дотримуються правил переговорів щодо цін. Попри це, представники фермерської спільноти вважають, що цього недостатньо.

Так, у організації "Молоді фермери" пообіцяли "організувати блокаду Парижа і внутрішніх передмість Парижа" з ночі неділі на понеділок, пише BFMTV. "Ідея полягає в тому, що жодна вантажівка не може доставити товари і що в разі потреби ми протримаємося стільки, скільки необхідно, щоб можна було відчути нестачу і щоб ми могли бути почуті... Це буде не 12- або 15-годинна операція, а довгострокова акція, щонайменше протягом п'яти днів, яка дозволить парижанам зрозуміти, що їм потрібні фермери для життя і що столиця не є самодостатньою", - пообіцяли в організації.

У Парижі вже висловили занепокоєння з цього приводу, заявивши, що "якщо Париж буде заблокований, через 72 години може виникнути нестача продуктів". Водночас накал протестів дещо знизився - сьогодні по всій Франції було зафіксовано 38 блокувань за участю близько 700 фермерів, тоді як у п'ятницю відбулося 113 блокувань за участю 17 500 фермерів.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...