Вимога МВФ розв'язує Зеленському руки у боротьбі з Коломойським, - експерт

За словами Андрія Новака, президент Зеленський повинен розуміти усю складність та важливість ситуації.

Якщо Міжнародний валютний фонд вимагає від нашої влади окремого закону, який би унеможливив зворотну приватизацію раніше націоналізованих банків, маємо його прийняти. Про це в коментарі ЗМІ розповів економіст Андрій Новак, передають Патріоти України.

"Наші парламентарі просто не можуть не виконати цю вимогу. Повинні швидко розробити потрібний документ та проголосувати за нього. В іншому випадку може припинитись співпраця з МВФ. У сьогоднішніх умовах це буде означати економічну катастрофу. Для нас важливі навіть не стільки самі транші Фонду. На нього орієнтуються усі інші інвестори та кредитори. Маємо розуміти, що зараз для всього світу Україна – це держава, де йдуть військові дії. В очах західних економічних партнерів вкладати гроші в Україна дуже ризиковано. Якщо ми втратимо підтримку МВФ, з нами точно ніхто не буде співпрацювати. Міжнародний валютний фонд – це показник для усього світу, що з державою можна мати справу. Тому без МВФ Україну чекатиме економічна катастрофа", - пояснює експерт.

За словами Андрія Новака, президент Зеленський повинен розуміти усю складність та важливість ситуації. "Сподіваюсь, його команда усвідомлює усі ризики припинення роботи з МВФ. З іншого боку така ультимативна вимога з боку Фонду певним чином розв'язує йому руки у протистоянні з Коломойським. Має тепер чіткий аргумент для нього. Мовляв, це не моє рішення. Так вимагає Фонд, а його підтримку ми не можемо втратити.

Голосні заяви Коломойського, що йому таки повернуть банк – це психологічна гра. Він заявляє свої інтереси на щось велике, щоб потім у рамках компромісу отримати хоча б частку. Очевидно розраховує на якусь компенсацію. Навряд варто погоджуватись і на такі умови. Нашій владі треба якомога чіткіше заявити про свою незалежність від олігарха", - додає економіст.

Джерело: Gazeta.ua

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...