Вимогу поляків буде виконано: В Україні займуться пошуком та ексгумацією жертв Волині

Український інститут національної пам'яті збирається почати роботи з пошуку та ексгумації останків поляків у Рівненській області у 2025 році, у відповідь на запити громадян Польщі. В інституті повідомили, що отримали звернення у вересні, за результатами якого мають намір включити пошукові роботи на території Рівненської області до плану роботи та заходів на 2025 рік. Про це йдеться в заяві УІНП, передають Патріоти України.

Українська сторона й далі відкрита до взаємодії з польськими інституціями стосовно пошуку, збереження і догляду за місцями памʼяті українців у Польщі та поляків в Україні, заявив Голова Українського інституту національної памʼяті Антон Дробович.

"Проте з огляду на те, що офіційні міжінституційні механізми щодо розв'язання проблемних питань з польською стороною в питаннях відновлення та збереження місць пам'яті вже тривалий час не діють. УІНП схиляється до рішення піти назустріч інтересам громадян Польщі", - наголосив він.

В разі отримання від польських громадян необхідних уточнень щодо локалізації потенційних місць пошуку УІНП буде старатися допомогти їм попри війну і складну економічну ситуацію, додав він.

Вибір зроблено: 100-річний експрезидент США розповів, за кого голосуватиме на виборах

середа, 2 жовтень 2024, 23:55

39-й президент Сполучених Штатів Америки, 100-річний Джиммі Картер заявив, що хоче дожити до президентських виборів у листопаді, щоб проголосувати за Камалу Гарріс. Про це пише NTV, передають Патріоти України. Джиммі Картера у Штатах тривалий час висмі...

Росія почала розробляти дрон, яким замінить "Орлани": Ось що відомо про новий безпілотник

середа, 2 жовтень 2024, 23:25

Російська Федерація розпочала розробляти нове покоління дронів "Орлан". Цим займається Спеціальний технологічний центр. Про це заявив генеральний конструктор СТЦ Роман Іванов російському агентству ТАСС, передають Патріоти України. За його словами, СТЦ ...