Вимушені митися в річці, куди зливають фекалії: Жителі Донецька скаржаться на свавілля окупантів

Жителі окупованого Донецька скаржаться на наслідки їхнього "порятунку" російськими військовими – після 24 лютого 2022 року життя в місті та самопроголошеній "ДНР" загалом почало стрімко погіршуватися. Донецьк залишився без води, його почали активно обстрілювати ЗС РФ, а більшість чоловіків незаконно мобілізували на війну. Про це повідомив "24 канал" із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Журналісти зазначили, що значна частина місцевих жителів усе ж таки вірила кремлівським пропагандистам, проте за всі вісім років не бачила жодних наслідків війни на власні очі.

Повномасштабне російське вторгнення змінило життя в Донецьку. Незадовго до 24 лютого ватажки терористів оголосили мобілізацію чоловіків. У підсумку їх відправили на Харківщину й Херсонщину, що одразу викликало запитання: до чого тут "захист "республік"?

"Утім, будь-що пояснювати ні самим примусово відправленим на війну, ні їхнім родичам окупанти та "лідери" квазіутворень не збиралися", – йдеться у статті.

Тіла багатьох загиблих так і не доставили додому, оголосивши їх зниклими без вісті – щоб не платити компенсації. Через кілька місяців боїв населення Донецької та Луганської областей суттєво скоротилося.

Одним із бомбардувань росіяни пошкодили насосну станцію у Василівці, розташованій у "сірій зоні". Провести там відновлювальні роботи немає можливості. А незабаром окупанти перебили і лінію живлення Донецької фільтрувальної станції.

Внаслідок цього Донецьк залишився без водопостачання. Представники "влади" змогли лише організувати підвезення людям технічної води цистернами. Подекуди її дають безкоштовно, але іноді доводиться платити. У середньому людина може встигнути набрати приблизно два відра води – це і є весь запас на добу.

"Про регулярні купання, миття посуду або навіть змивання в туалеті більшість донеччан уже забули. Для економії води та зменшення запаху більшість ходить у туалет на вулиці", – зазначили журналісти.

Частина жителів йде митися на річку Кальміус, але в неї ж люди зливають фекалії з відер, які використовують вдома замість унітазу. Найважче в цьому плані сім'ям із маленькими дітьми, яким митися потрібно дуже часто. Аналогічна ситуація в Горлівці, Ясинуватій, Макіївці та практично у всіх інших містах "ДНР". Крім того, донеччани скаржаться і на нестачу медикаментів в аптеках, а також підвищення цін на всі товари.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...