Винесли все, навіть старий одяг: Мешканка Гостомеля показала свою квартиру, де два тижні жили кадировці (відео)

Валентина Лукава, жителька селища Гостомель під Києвом, яке було окуповане російськими військами протягом 35 днів, розповіла, що кадировці винесли з її квартири майже всі речі. Загарбники прожили там два тижні, передають Патріоти України.

Все майно, навіть стару техніку, постільну білизну, взуття та одяг, мародери забрали з собою. Вони також повикручували лампи з плафонів, каже жінка.

"У шафах усе забрано, пусто. Одяг весь позабирали з вішаками, люстри пообрізали", – сказала Валентина. Кадировці забрали навіть той костюм, який жінка приготувала собі для поховання. "Значить, не час, значить, бабуся ще буде жити", – сміється вона.

На стінах квартири загарбники вели календар, на якому хрестиками позначали прожиті в Гостомелі дні. Вони влаштували у кімнатах безлад, сміття кидали просто в кімнатах або на вулицю з вікна.

Нагадаємо, що у військовому містечку в Гостомелі в лютому закріпились кадировці. Вони жили у квартирах місцевих мешканців. На околиці звели блокпост, частина окупантів, яка охороняла його, зайняла п'ятиповерхівку та гаражний кооператив. Загарбники всюди намалювали свої знаки ''V'' та написи ''Ахмат сила''.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...