Винна... Велика Британія? В ЄС назвали несподівану версію, чому Путін зважився на вторгнення в Україну

Росія, можливо, не вторгалася в Україну, якби не вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу. Таку несподівану думку висловив бельгійський депутат Європарламенту Гі Вергофстадт. За його словами, "об'єднана Європа, безумовно, у питаннях оборони, мала б величезне значення" у боротьбі з Путіним. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Колишній уповноважений Європейського парламенту з Brexit вважає, що сильної та об'єднаної Європи з Британією у складі ЄС могло бути достатньо, щоб відмовити Володимира Путіна від його повномасштабного вторгнення в Україну. "Я думаю, може бути, без Brexit не було вторгнення. Я не знаю, я припускаю, що він побачив би набагато сильнішу і об'єднану Європу з іншого боку", - сказав він.

"Жорстоке вторгнення Росії не має нічого спільного з розширенням НАТО, воно не має нічого спільного з... Європейським союзом. Це дійсно спроба Путіна відновити старий Радянський Союз", - підкреслив Вергофстадт.

Він також висловив надію, що Велика Британія одного разу знову приєднається до ЄС, і що Україна теж може приєднатися до блоку, "чому б не протягом п'яти років?".

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...