Винний тільки Путін чи ні? Стало відомо, скільки росіян хочуть захоплення Кремлем Донбасу

Майже третина росіян виступає за окупацію "південного сходу України", ще приблизно така ж кількість опитаних хоче створення там "незалежної держави". Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного російським "Левада-Центром", повідомляють Патріоти України.

Зокрема, на запитання: «Що ви думаєте з приводу політичного майбутнього «південно-східної України», 29% респондентів відповіли: «Щоб південний схід України став незалежною державою»; 27% - «Щоб південний схід України став частиною Російської Федерації». 17% опитаних обрали відповідь: «Щоб південний схід України залишався частиною України, але отримав велику незалежність від Києва».

Лише 14% респондентів відповіли: «Щоб південний схід України залишався частиною України на тих самих умовах, як це було до кризи». Не змогли відповісти - 13%. При цьому, відповідаючи на запитання про те, що окупація Криму вимагає від Росії значних затрат і якою мірою «ви особисто готові платити», лиш 7% вдповіли: «Повною мірою», 9% вибрали відповідь: «Значною мірою», 26% - «якоюсь мірою». «Зовсім не готові» платити за окупацію Криму 36% респондентів. 17% - не вважають, що цей тягар ляже на звичайних громадян. 5% - не визначилися з відповіддю.

Опитування проводилося 24 - 29 травня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення в обсязі 1 тис. 616 осіб віком від 18 років і старше в 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ. Дослідження проходило вдома у респондентів методом особистого інтерв'ю.

Джерело: УНІАН

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...