Винних покарають: У МЗС України анонсували суд над Росією за захоплення кораблів

Незважаючи на те, що Росія повернула Україні кораблі, захоплені в Керченській протоці, розгляд цієї справи продовжиться в арбітражному суді Гааги. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України в офіційному коментарі на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"1 квітня 2019 року МЗС, відповідно до Конвенції ООН з морського права, повідомило Російській Федерації про спір щодо порушення нею імунітетів трьох військово-морських суден і 24 членів їх екіпажів. Незважаючи на повернення моряків і суден, спір триває, сформовано арбітражний суд, і вже 21-22 листопада в Гаазі відбудуться перші процесуальні слухання, на яких будуть визначені подальші процедурні питання розгляду справи", – йдеться у повідомленні.

У МЗС також нагадали країні-агресору, що імунітети військових суден – основоположний принцип міжнародного звичаєвого і морського права. Тому ніхто не має права їх порушувати, а в разі порушення винні мають понести повну відповідальність.

Також в головному зовнішньополітичному відомстві України акцентували увагу на тому, що Росія повернула захоплені кораблі тільки через 358 днів після злочину. Хоча мала зробити це одразу після появи наказу Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року.

"Після ретельної перевірки та експертизи стане ясно, в якому стані повернуто українські кораблі, чи було з них вилучено обладнання та документацію", – підкреслили в МЗС України.


Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...