Виникла патова ситуація: Війна в Україні затягнеться, - глава військової розвідки Британії

Ні Росія, ні Україна цього року, ймовірно, не вдадуться до рішучих дій на фронті. Розпочата 24 лютого країною-агресором війна затягнеться. Так вважає голова військової розвідки Великої Британії Джеймс Гокенгалл. В інтерв'ю ВВС він висловив припущення, що Київ чи Кремль навряд чи досягнуть значних військових успіхів, передають Патріоти України.

"Ми повинні обережно ставитися до бінарного мислення – люди виграють або програють – або думати, що це патова ситуація", – пояснив британський генерал.

За його словами, Росія явно намагається створити додаткові сили після значних втрат у перші місяці війни. Вона також змушена передислокувати частину своїх військ із Донбасу на південь, де вони зазнають значного тиску з боку Збройних сил України в Херсоні та його околицях.

Гокенгалл вважає, що цей тиск окупантів не переросте у щось значно сильніше протягом найближчих місяців. Він каже, що розуміє бажання України відвоювати свої території та допускає контратаки та контрнаступи. Але поки не вірить у те, що "росіян вдасться викинути з цього напрямку".

"Цього року жодна зі сторін не зробить рішучих дій. На них чекає тривалий конфлікт", – припустив глава британської розвідки.

Він не виключив, що російський диктатор Володимир Путін може вдатися до тактичної ядерної зброї проти України, якщо відчує загрозу поразки. Генерал каже, що за цим стежать "дуже уважно". Гокенгалл вважає малоймовірним, що Росія зважиться на ядерний удар найближчим часом, "але ймовірність може змінитись, якщо зміниться динаміка на полі бою".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...