Винищувачі F-16 вже в Україні. ЗМІ опублікували перше фото

Офіційного підтвердження з боку українського уряду інформації про прибуття винищувачів F-16 поки що нема.

Фото: Повітряні сили США

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 від західних союзників. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела у середу, 31 липня, передають Патріоти України.

"Кінцевий термін для передачі військових літаків американського виробництва був кінець цього місяця, і він був дотриманий, за словами людей, знайомих з цим питанням, які говорили на умовах анонімності. За їх словами, кількість літаків невелика", – йдеться у повідомленні.

При цьому поки незрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які навчалися разом зі своїми західними союзниками протягом останніх місяців, негайно використовувати ці бойові літаки або процес займе більше часу.

Агентство зазначає, що навіть невелика кількість літаків повинна допомогти Києву. А з часом цей потенціал зросте, що дасть змогу подолати перевагу Росії в повітрі.

Військовий оглядач одеського видання Думська Олексій Сухой заявив, що перша партія винищувачів F-16 прибула в Україну. Однак нині кількість літаків невелика. ЗМІ також оприлюднив відповідне фото.

ЗМІ оприлюднив відповідне фото

"Західні партнери поставили літаки, як і домовлялися, наприкінці липня. Можливо, вони базуватимуться на одному з польських аеродромів, проводячи тренування над нашою країною. Це безсумнівно великий крок уперед", - ідеться в повідомленні.

Офіційного підтвердження з боку влади інформації про прибуття винищувачів F-16 поки що немає.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...