Винищувачі F-16 збиватимуть повітряні цілі: Експерт назвав сферу застосування перших винищувачів

Перші винищувачі F-16, що прибули в Україну, оснащені ракетами дальністю 70 кілометрів. Вони можуть застосовуватися для збиття крилатих ракет, "Шахедів", ворожих літаків та інших повітряних цілей. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник, передають Патріоти України.

"При цьому я припускаю, що та інформація, яка була оприлюднена для широкого загалу, могла переслідувати кілька цілей. Одна з них – не допомагати противнику вже на цьому етапі зрозуміти, до чого готуватися", – зауважив він.

За словами експерта, якщо проаналізувати повідомлення офіційних джерел, можна припустити, що "ці літаки оснащені засобами повітряного ураження, ракетами "повітря – повітря" малої дальності з різними головками наведення – радіолокаційними, інфрачервоними, – і системами, які підвищують безпеку самого літака та екіпажу від збиття ворожими ракетами".

Мельник припустив, що з міркувань безпеки на широкий загал виноситься не вся інформація стосовно F-16 та завдань, які вони мають виконувати.

Проте експерт наголосив, що ці навіть перші літаки допоможуть Україні встояти у ситуації дисбалансу між авіаційними можливостями Сил оборони та армії країни-окупанта Росії. Читайте також повну версію інтерв’ю: "Коли наші F-16 зможуть працювати в окупованому Криму та по території Росії. Інтерв’ю з військовим експертом Мельником".

У росіян істерика: Бояться, що Україна задіє F-16 під час операції у Курській області, - The Telegraph

четвер, 8 серпень 2024, 18:57

У Москві бояться використання винищувачів F-16 під час операції у Курській області, попри заяви Кремля про контроль над областю. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України. Видання зазначає, що російське командування не очікувало опера...

Ворог приречений: Іноземці-легіонери ГУР показали бойову роботу на Сумському напрямку (відео)

четвер, 8 серпень 2024, 18:50

Іноземці-легіонери Головного управління розвідки Міноборони атакують окупантів на Сумському напрямку. Бійці показали відео бойової роботи, передають Патріоти України. На відео зафіксована робота легіонерів воєнної розвідки. Воїни за допомогою FPV-дроні...