Винищувачі і бомбардувальники: Супутникові фото показали, що було на аеродромі в Криму до вибухів

Розташований у Новофедорівці аеродром "Саки" - один із ключових для російської авіації на півострові. Про це повідомляють журналісти проєкту "Схеми". До окупації Криму, 2014 року, аеродром був базою Військово-морських сил України, передають Патріоти України.

На сьогодні на аеродромі "Саки" розміщений 43-й винищувальний авіаційний полк Повітряно-космічних сил Росії. У складі полку – здебільшого винищувачі Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Зауважимо, що саме з аеродрому в Новофедорівці російська армія здійснює авіанальоти та бомбардування українських міст.

Журналісти також опублікували зроблений сервісом Planet Labs супутниковий знімок аеродрому. Так, фото було зроблене 9 серпня об 11:10 за Києвом, тобто приблизно за чотири години до вибухів. На знімку зафіксовані склади та численна військова авіація.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...