Винищувачі Tornado і Eurofighter не підходять для України, - міністр оборони Німеччини

Винищувачі Tornado і Eurofighter, якими володіє Німеччина, не підходять для використання в Україні. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на зустрічі в Рамштайні, повідомляють Патріоти України із посиланням на Tagesschau.

За його словами, винищувачі Tornado і Eurofighter, якими користується Бундесвер, мають зовсім інші можливості, "ніж ті, які зараз необхідні в тій бойовій обстановці, яка зараз у нас в Україні".

Пісторіус зазначив, що Німеччині до того ж самій потрібні саме літаки Tornado для перевезення ядерних бомб США на випадок масштабної воєнної кризи.

Винищувачі Tornado і Eurofighter

Tornado - надзвуковий багатоцільовий літак третього покоління з крилом змінної стрілоподібності. Є спільною розробкою Великобританії, Італії та Німеччини. Випускався з 1979 року в двох основних версіях – винищувач-бомбардувальник і перехоплювач. До кінця 2010-х років перехоплювачі вже були зняті з озброєння через сильне їх старіння.

Eurofighter Typhoon - багатоцільовий винищувач вже наступного (четвертого) покоління. Також є спільною розробкою кількох країн - Німеччини, Італії, Великобританії та Франції. Випускається серійно з 2003 року і стоїть на озброєнні низки європейських і азіатських країн. Літак використовувався у всіх воєнних конфліктах, де брали участь країни НАТО.

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...