"Випалена земля" для окупантів: У МВС пояснили, чому ЗСУ не поспішають контратакувати

Збройні сили України прагнуть завдати російським окупантам максимальної шкоди, при цьому змусивши рашистів залишити захоплені раніше території. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов в ефірі каналу 24, коментуючи тактику ЗСУ у боротьбі з агресором, передають Патріоти України.

За його словами, саме тому ЗСУ не прагнуть прискорювати контрнаступ. Захисники України вже почали звільняти населені пункти від окупантів на деяких напрямках, проте війна ще триває.

Радник глави МВС пояснив, що поспіх з контрнаступом зараз може закінчитися великими втратами серед ЗСУ. "Ми не готові на таке йти і віддавати життя наших солдатів, щоб завтра повісити десь український прапор. Ми однозначно відіб'ємо все, зокрема, і Донецьк, і Луганськ в найближчій перспективі", – підкреслив радник МВС.

Також він додав, що у військово-політичного керівництва України є стратегічні плани. Наші захисники знають, що робити при різних сценаріях розвитку подій. Зараз військові України мають основну мету, яка полягає в нанесенні якомога більшої шкоди ворогові, підкреслив Смирнов.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...