Випрацьовуються нові тактики: Як ЗСУ збивають запущені Росією іранські бойові безпілотники

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, як українські військові збивають іранські дрони різних модифікацій, запущені Росією.

Пряма мова: "Передовсім давайте про день вчорашній, бо він став знаковим у використанні цих (іранських – ред. ) БПЛА… річ не йде про якісь особливі успіхи дронів-камікадзе "Шахід-136". Вчора близько 10 цих БПЛА було випущено по Дніпропетровщині та Одещині. 8 БПЛА ("Шахідів" – ред.) збито різними підрозділами: тобто і Повітряними силами (6), ВМС (2) і згодом стало відомо про збиття ударного безпілотника "Mahajer-6" – зовсім інший тип БПЛА, більший, ніж "Байрактар", і такий, що має на озброєнні ударні ракети, бомби, які можуть вражати цілі, зараз у пріоритеті саме ці кадри.

Вчора ще збито Повітряними силами СУ-25 і вертоліт Мі-8.

Все-таки вони (іранські дрони – ред.) збиваються різними засобами…

Ми і весь світ стали свідками, як стріляла вся Одеса з усього стрілкового озброєння, тільки помітивши ці дрони, - вони мають відносно невелику швидкість (120 км/год), мають характерний звук такого голосного мотоцикла, тому ціль можна бачити (і чути).

Завдання у тому, що його треба вміти збивати і з крупнокаліберного кулемета…"

Як зазначив речник ПС ЗСУ, "ціль все-таки видима на наших радарах, тому, якщо будуть застосовуватися всі види озброєння… тому це новий тип озброєння, новий виклик, нові обходи його збиття".

На його думку, все-таки більш страшна зброя – це ракети.

За словами Ігната, Україна була атакована іранськими дронами або з Криму, або з Херсонської області (за словами виробника, ці БПЛА можна запускати з відстані 2 тис. км – ред.).


Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....