Виправдовуються "новими гідними умовами": У Росії продовжують відновлювати ГУЛАГ

У Росії продовжують відновлювати ГУЛАГ, в рамках нової програми використання праці ув'язнених. Хоча кремлівська влада обіцяє, що це не буде «ГУЛАГ в чистому вигляді» - в ув'язнених буде більше прав. Російська влада продовжує розширювати використання праці ув'язнених, повідомляють Патріоти України.

Почавши із БАМу і Транссибу, засуджених системи ФСВП почали залучати до робіт у великих містах. Як повідомляє «Інтерфакс», засуджених до примусових робіт направили на будівництво льодової арени для Молодіжного чемпіонату світу з хокею в Новосибірську.
Це шестиповерховий комплекс загальною площею 55 тисяч кв. м з головною ареною на 10,5 тисячі глядачів, який будується з 2019 року і повинен бути зведений до 2023-го. Як уточнили в обласному відділенні ФСВП, засуджених залучили до прибирання та облагородження території навколо будівництва.
У червні ув'язнених почали залучати до будівництва об'єктів на БАМі і Транссибі в рамках найбільшого інфраструктурного проекту РЗД вартістю понад 700 млрд рублів. Будівництво, яке повинне тривати до 2030 року і може бути профінансоване грошима ФНБ, зіткнулося з гострою нестачею кадрів через дефіцит мігрантів.
В цілому ФСВП готова надати для робіт в Росії 188 тисяч осіб - це трохи більше третини від загального числа ув'язнених в країні (483 тисячі), говорив в травні директор служби Олександр Калашников. Він підкреслив, що це буде не ГУЛАГ, а «нові гідні умови».

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...