Виправдовував російську агресію: У митрополита УПЦ МП при обшуку СБУ виявила ворожі "агітки", надруковані "святим отцем"

Батюшка сам родом з Росії, підполковник запасу

Служба безпеки України повідомила про нові підозри митрополиту УПЦ МП на Вінниччині, який виправдовував російську агресію. Для цього очільник єпархії підготував пропагандистські листівки, в яких виправдовував політику путіна і тимчасову окупацію східних та південних районів України. Про це повідомляє пресслужба відомства:

«У своїх „агітках“ він закликав до захоплення державної влади і порушення меж кордону нашої країни. Надруковані серійним накладом прокремлівські матеріали зберігав у підсобних приміщеннях церкви. Надалі планував організувати їх роздачу місцевим жителям через канцелярію єпархії. Ініційована СБУ незалежна експертиза підтвердила наявність незаконної діяльності проти державної безпеки України».

Вилучений у батюшки агітаційний матеріал

То ж тепер після її проведення слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України), ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу), ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Раніше митрополиту вручили підозру за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Відомо, що митрополит родом із росії.

«Батюшка у минулому підполковник запасу. У 70-х роках був пострижений у чернецтво й майже з того часу товаришує з Кирилом Гундяєвим, коли той викладав у нього в духовній академії за часів свого ректорства, — розповіли ЗМІ джерела у спецслужбі. — Через десять років священик переїхав до України, служив у Києво-Печерській лаврі, потім на Сумщині. А після подій на Майдані його підвищили до сану митрополита».

Такі агітки поширювались серед вірян

Тетяна Єрмоленко мешкає в місті, де служить підозрюваний митрополит.

— Моя сусідка працює поваром у нього. Я не раз із нею дискутувала, що це перші вороги українського православ’я, — розповіла Тетяна Єрмоленко. — Мій батько — воїн УПА, служив зв’язківцем. То ж ви розумієте, наскільки мені це болить. Особисто чула, коли ще у 2014 році відвідувала цей храм, як згадували у молитвах путіна, Гундяєва. А ось наших воїнів — ні…

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...