Виправдовував збройну агресію РФ: Суд виніс вирок послушнику Почаївської лаври

Послушник Почаївської Успенської лаври, який виправдовував збройну агресію Росії проти України, засуджений на п’ять років позбавлення волі. Про це повідомила Служба безпеки України в Telegram, передають Патріоти України.

До повномасштабної війни Росії проти України він працював у господарській структурі релігійної організації та зберігав у таємниці свої прокремлівські переконання.

Однак після 24 лютого він став активно поширювати наративи російської пропаганди через свої профілі в заборонених соціальних мережах Одноклассники і Вконтакте.

У них послушник високо оцінював військово-політичне керівництво РФ і намагався дискредитувати українських захисників. Під час обшуку келії чоловіка були знайдені мобільні телефони, які він використовував для публікації пропагандистського контенту. Експертиза також підтвердила факти підривної діяльності на користь країни-агресора.

Суд визнав послушника винним за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 3 ст. 436−2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 111−1(виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). 1 ст. 111−1 (колабораційна діяльність).

На нього очікує позбавлення волі строком на п’ять років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах України, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, на 15 років.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...