Випивав зі слідчим та адвокатом: Під Києвом загадково помер суддя Печерського суду, який розглядав резонансні справи

У суботу, 11 вересня, суддя Печерського районного суду Віталій Писанець, який недавно проводив одне із засідань у справі нардепа Віктора Медведчука, знайдений мертвим в селі Погреби Київської області. Правоохоронці встановили, що він випивав до цього в компанії адвоката і слідчого з Нацполіції. Про це повідомляє "Страна.UA", посилаючись на свої джерела в поліції, передають Патріоти України.

Вони розповіли, що тіло 53-річного судді виявили вночі в будинку по вулиці Центральній на підлозі вітальні, а на одязі були бурі плями. Видимих тілесних ушкоджень не знайшли. Відомо, що в той вечір суддя відпочивав і випивав з адвокатом Петром Онопенком і слідчим Солом'янського районного управління поліції Євгеном Хоменком.

Труп судді направили в Бровари для встановлення причини смерті. Судячи зі свідчень його товаришів, у Писанця був того вечора конфлікт з Хоменко, але вдаривши слідчого по обличчю суддя заспокоївся і сварка зам'ялася. Наступні хвилин 40 вони всі просто випивали. Але потім у судді пішла кров з носа, він впав, обличчя посиніло. Перша медична допомога від його компаньйонів не допомогла, швидка тільки констатувала смерть.

Як повідомили "Сегодня" поліцейські, які знайомі з матеріалами кримінального провадження, не було бійки або стрільби. Є ймовірність, що у судді відірвався тромб. На даний момент перевіряється достовірність викладу подій Хоменком і Онопенком. Віталій Писанець днями розглядав відведення іншого судді в справі нардепа Віктора Медведчука.

Що відомо про Віталія Писанця – довідка

Писанець у 1995 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого та отримав диплом спеціаліста з правознавства.

З 1998 до 2015 року був суддею Свердловського міського суду Луганської області, повідомляє "Чесно".

Верховна Рада своєю постановою від 18 березня 2003 року обрала Писанця суддею безстроково, йдеться на сайті Печерського райсуду Києва.

Писанець почав працювати у столичному суді з 2015 року.

Згідно з декларацією судді за 2015 рік, він був зареєстрований у місті Довжанськ Луганської області, але фактично проживав у місті Українка Обухівського району Київщини. У документі Писанець вказав відомості про сина, його звуть Кирило. У декларації немає згадок про дружину.

Писанець розглядав резонансну справу – вбивство в Києві у 2016 році журналіста Павла Шеремета. Суддя не раз вирішував залишити під вартою трьох обвинувачених у причетності до злочину – волонтера та медика Яну Дугар, лікарку Юлію Кузьменко та музиканта Андрія Антоненка.

Адвокати стверджували, що суддя не бере до уваги документи, які надає захист, та хотіли, щоб справу розглядав хтось інший.

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...