Вирахувати б це з "фахових" судей та прокурорів: ​Обвинувачена в сепаратизмі Штепа за рішенням ЄСПЛ отримала від України фінансову компенсацію

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, обвинувачувана у посяганні на територіальну цілісність, недоторканність України та створення терористичної групи, отримала 3 тис. 600 євро компенсації з бюджету України за рішенням Європейського суду з прав людини. Про це повідомив адвокат Штепи Олександр Шадрін, зазначають Патріоти України.

Захисник зазначив, що Штепа вже фактично отримала за рішенням ЄСПЛ 3 тис. 600 євро компенсації. «ЄСПЛ побачив у діях української правоохоронної та судової системи щодо Штепи порушення права на свободу та на справедливий судовий розгляд», - заявив Шадрін.

«Тривале перебування під вартою та порушення розумних строків розгляду справи стало підставою для ЄСПЛ винести це рішення», - зазначив адвокат.

Він також додав, що «під вартою Штепа перебувала майже 3 роки, а вироку по ній немає і до сьогодні - справа розглядається в Орджонікідзевському райсуді Харкова».

Як відомо, під час окупації Слов'янська Штепа підтримала загарбників. Українські правоохоронці затримали її у липні 2014 року. Штепу обвинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. Справу Штепи передавали до декількох судів, востаннє – до Орджонікідзевського райсуду Харкова, справу досі не почали розглядати. 24 жовтня Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну у тримісячний термін виплатити 3,6 тис. євро Штепі.

Джерело: УНІАН

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...