"Вирішальна перевага" над РФ: Захід може озброїти Україну винищувачами

На Заході лідери країн-союзниць шукають спосіб, як надати Україні вирішальну перевагу у боротьбі з Росією. Зокрема, в США ведуться переговори про те, яке обладнання і яка зброя може допомогти українським військам "попередити" атаки російських військ, передають Патріоти України.

"У Конгресі і адміністрації є ряд американців, зацікавлених в тому, щоб поглянути на траєкторію конфлікту і визначити, що саме потрібно Україні, щоб надати їй вирішальну перевагу, не переходячи до наступу на Росію", - цитується один з представників влади.

Він додав, що немає "червоних ліній" з приводу того, що можна постачати в Україну, оскільки російські ракети бомблять цивільну інфраструктуру.

У свою чергу, як уточнює видання Evening Standard, за даними одного з джерел, обговорення можуть в кінцевому підсумку призвести до постачання Україні сучасних винищувачів.

Він уточнив, що в якості допомоги Україні розглядається "що завгодно", але з умовою не здійснювати атаки по території РФ, крім тієї, яка безпосередньо залучена в бойові дії в Україні.

За його словами, мова може йти про постачання озброєння, яке б дозволило Україні здійснювати удари "на випередження" РФ, а не просто реагувати на російські атаки, наприклад, на ключові об'єкти інфраструктури. При цьому поставки Україні сучасних винищувачів розглядаються, але поки не обговорюється: "Багато що залежить від характеру російських атак і від того, де українці найбільше хочуть докласти свої зусилля".

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...